4000 gäster bokade på svenska golfhotellet innan de öppnades

Nordvästra Skånes första hotell belägget vid en golfbana har öppnats - europatourspelaren Joakim Lagergrenfick äran att inviga det nya unika hotell!

Lydinge Resort i Hyllinge utanför Helsingborg har satsat 30 miljoner kronor på ett helt nytt hotell precis vid golfbanan. Investeringen har redan innan öppning lockat en stor publik.

- "Innan öppningen hade vi över 4 000 personer inbokade på hotellet. Vi är fantastiskt glada att så många är nyfikna på oss och vill besök vår region", säger Björn Gibrand, vd för Lydinge Resort

Hotellet med 43 rum ägs av familjen Gibrand liksom golfbanan den ligger vid och lockar många golfare att bo och spela golf. Gästerna spelar inte bara på Lydinges egna golfbana utan Lydinge bokar in flera 100 tals gäster att spela på några av grannbanorna, något som är väldigt positivt för vår region.

”Vi har ett fantastiskt utbud av golfbanor i nordvästra Skåne, allt från Pay & Play banor till europatourbanor vilket gör att vi har ett paket för alla typer av golfare, oavsett vilket nivå man ligger på”, säger Björn.

Läs mer och se golfpaket från Lydinge Golf Resort

Invigningen av hotellet skedde den 2:e augusti då ingen mindre än europatourspelaren Joakim Lagergren, rankad 4.e bästa svenska golfspelare klippte bandet. Susan Cardell näringslivschef i Åstorp samt Stefan Minell, ordförande för Skånes golfförbund höll båda ett framförande där de väldigt tydligt menade på att Lydinges satsning är viktig för regionen och turism för kommunen.

Hotellet drivs året runt och de hoppas kunna attrahera de hotellgäster som letar efter något utanför Helsingborg city som söker en mer ”Resort upplevelse”. 

Om Lydinge Golf Resort

Lydinge Resort ligger i Hyllinge, i Åstorps kommun. Golfbanan är byggd och drivs av familjen Gibrand och öppnades 2004 med 18-fullängdshål samt 7 håls korthålsbana, driving range samt övningsgreener. Klubben har idag 750 medlemmar. I hotellbyggnaden finns 43 rum fördelat på singelrum, dubbelrum och sviter, en festlokal som rymmer 100 personer en frisörsalong. 5 konferensrum finns på anläggningen.

Läs mer och se golfpaket från Lydinge Golf Resort